VIDEO/FOTO Un PRIMAR (DE)VOTAT! ASTĂZI: Comuna BROSCAUTI – prima parte

VIDEO:

Comuna Broscăuți este un mare șantier în care se lucrează continuu. Proiecte pe care comunitatea le așteaptă de ani de zile au fost finalizate sau sunt în curs de realizare datorită împlicării primului gospodar al comunei, primarul Costel Agheorghițoae.

Unul dintre acestea este Sala de Sport, una dintre cele mai mari din județul Botoșani. Început în luna februarie, obiectivul, în valoare de 9,1 milioane de lei, are toate șansele ca la toamnă să găzduiască prima activitate sportivă. În suprafață construită de 3600 de metri, sala va avea 180 de locuri și va fi una dintre cele mai mari din județul Botoșani.

De departe, cel mai important proiect este cel de extindere a rețelelor de apă și canalizare din Broscăuți. Construite pe o lungime de aproape 12 km, acestea vor aduce în sute de locuințe cea mai vitală dintre utilități- APA. Astfel, oamenii nu vor mai fi nevoiți să care apa de la fântâna pentru că în viitorul apropiat vor avea o sursă sigură de apă în propriile gospodării.

Și asta pentru că primăria a accesat fonduri guvernamentale nerambursabile pentru extindere rețelelor de distribuție a apei și de canalizare. De investiția în valoare de 9,2 milioane de lei, detulată prin programul Nașional de Dezvoltare Locală, vor beneficia pentru început 250 de familii, alte 100 de gospodării având posibilitatea de a se branșa, ulterior, la rețea.

Din fonduri proprii s-au mai realizat 3,7 km retea alimentare cu apa in zona din sus, in valoare de 4,7 miliarde.