VIDEO/FOTO VÂRFU CÂMPULUI: Cântec, joc și voie bună la cea mai mare sărbătoare din an

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Toamna este aproape iar oamenii harnici au început deja să își adune roadele muncii.

Motiv de sărbătoare în comuna Vârfu Câmpului, unde, în acest weekend, primarul Maria Huțu şi Consiliul Local au pus la cale două evenimente speciale: Ziua Comunei şi Ziua Recoltei.

Veche de peste 600 de ani, comuna și-a cinstit mai întîi senioriii care au pus umărul la clădirea acestui loc. Cuplurile de aur au fost sărbătorite cu o slujbă religioasă de mulțumire, longevitate, apoi cu flori și momente artistice susținute de Ansamblurile “Sirețelul” și “Sirețelul juniori”.

Seara a fost rezervată tinerilor dn comună, care au dansat și s-au distrat și chiar s-au întrecut în frumusețe, la concursul de Miss și Mister.

La începutul zilei de duminică, toată suflarea locului a fost la biserică și a participat la Sfânta Liturghie, mulțumind astfel Celui de sus pentru roadele primite.

Apoi au defilat în straie de sărbătoare, într-o paradă a portului popular, în fața tuturor oaspeților de seamă care au venit să trăiască, împreună, moment autentice ale vieții de la sat.

Gospodarii au avut ocazia de a se lăuda cu rodul muncii lor de peste an. Au fost expuse cele mai bune și reprezentative produse ale comunei, recolte bogate, produse din cămară, peparate tradiționale, dar și animale, păsări, produse agricole şi obiecte realizate de meşteri populari.

Seara toată lumea s-a distrat la specacol, alături de artiști îndrăgiți care au fost invitați la această sărbătoare: Margareta Clipa, Raoul, Grigore Gherman și Alexandru Brădățan dar și ansambluri folclorice din România, Ucraina și R. Moldova.

Au răspuns invitației de a participa la eveniment parlamentarii PSD, consilieri județeni, primari ai comunelor, directori de instituții.

FOTO

(Visited 1.122 times, 3 visits today)