Videoconferinţă convocată de noul ministru al Afacerilor Interne, pe tema organizarii alegerilor

La videoconferinţă au mai participat şi membrii Comisiei Tehnice Judeţene pentru coordonarea activităţii de organizare a alegerilor pentru preşedintele României din 2019, respectiv şefii structurilor din teritoriu ale MAI, Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, Direcţia de Sănătate Publică (DSP), Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS), E.ON şi Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Încă de la debutul videoconferinţei, ministrul Marcel Vela a trasat sarcini către toate structurile implicate în organizarea alegerilor, în aşa fel încât în ziua procesului electoral să nu existe incidente iar dacă vor fi, acestea să fie soluţionate cu celeritate.

Intervenţii în cadrul videoconferinţei au avut şi reprezentanţi ai AEP, STS sau Institutului Naţional de Statistică, precizând că pregătirile sunt în grafic, atât în ce priveşte secţiile de votare din ţară cât şi din străinătate.

Şeful de Interne a făcut şi un tur al judeţelor pentru a primi semnalmente de la fiecare prefect în parte, dacă în teritorii sunt sau nu sunt probleme pe partea organizatorică a scrutinului ce va avea loc duminică.

„La nivelul judeţului Botoşani a fost stabilit graficul de distribuire a buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare desfăşurării procesului electoral. S-au finalizat acţiunile de instruire atât a preşedinţilor şi locţiitorilor din secţiile de votare cât şi a operatorilor de calculator. Suntem în grafic cu toate activităţile”, a precizat prefectul Dan Şlincu în cadrul videoconferinţei de azi.

În intervenţia sa, reprezentantul guvernului în teritoriu a adus în atenţia ministrului Vela faptul că a apărut un incident la o secţie de votare din comuna Vorona, în sensul că aceasta nu este alimentată cu curent electric. „Am primit asigurări de la domnul director al operatorului de furnizare a energiei electrice că această problemă se va rezolva până la ora 17:00”, a mai susţinut prefectul Dan Şlincu, ministrul aşteaptând să fie informat de remedierea problemei.