A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Care sunt persoanele scutite de carantină

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Aceasta este actualizată la două săptămâni, iar clasamentul este făcut în funcție de rata de incidență cumulată timp de 14 zile raportată la 1.000 de locuitori.

Potrivit hotărârii CNSU, România, Grecia, dar și Turcia rămân în zona roșie, fiind aplicate restricțiile pentru o astfel de incidență.

Pentru UE, Spațiul Economic European sau Elveția, cei care vin din zona verde sau galbenă sunt scutiți de carantină dacă au schemă completă de vaccinare, au trecut prin boală în ultimele 180 de zile sau au un test PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Pentru cei din zona roșie, este valabil doar vaccinul sau trecerea prin boală.

De asemenea, sunt scutiți ce carantină cei care au test negativ și stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

Copiii sub 12 ani nu au niciun fel de restricții, iar cei cu vârste între 12 și 16 ani trebuie să aibă test PCR negativ.

De asemenea, carantina nu se aplică mai multor categorii de angajați.

Pentru cei care vin din afara UE, sunt scutiți de carantină cei care au schemă completă de vaccinare sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile și care au un test PCR făcut cu cel mult 48 de ore înainte.

Regulile se aplică de la 23 ianuarie.

Lista complet, AICI

https://s.iw.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZTA0dHJhbnNjb2Rlci5yY3Mt/cmRzLnJvJTJGc3RvcmFnZSUyRjIwMjIl/MkYwMSUyRjIxJTJGMTQ0NzM3Ml8xNDQ3/MzcyX0FuZXhhLWxhLUhDTlNVLW5yLTUt/ZGluLTIxXzAxXzIwMjIucGRmJmhhc2g9/ZGVkOTk4MDUyYmUwNDA0NmFjNmNiZDU1OGM2NzllNzA=.pdf?tmp=2022-01-21-10-07-49&app=req-61ea69d5842bb&retry=1

(Visited 73 times, 1 visits today)