Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

A fost operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate

1 aprilie 2024 | Eveniment

În contextul aderării României la spațiul Schengen, începând cu data de 31 martie a.c., a fost operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate.

Aplicația eDAC va fi folosită de structurile poliției, pentru stabilirea identității persoanei și verificarea eventualelor mențiuni cu privire la acestea.

Noua aplicație instalată pe dispozitivele mobile și tabletele aflatw în dotarea Ministerului Afacerilor Interne, va fi folosită de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, atât în acțiunile punctuale cât și în activitățile specifice de ordine publică.

Utilizând aceste dispozitive mobile, se va realiza o scanare a documentului prezentat de persoana verificată (carte de identitate sau pașaport), aplicația comparând informațiile prezentate cu cele existente în bazele de date. Ulterior, aceasta va afișa imediat informații în cazul în care persoana verficată este urmărită sau are vreo interdicție.

Totodată, polițiștii vor putea accesa în aplicație și fotografia persoanei, pentru a realiza o comparație sau verificare a cetățeanului legitimat.

În cazul în care sunt constatate anumite nereguli, persoana în cauză va fi condusă la sediul unității de poliție, pentru desfășurarea verificărilor suplimetare și, dacă se impune, luarea unor măsuri specifice.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri