Cele mai citite

loader-image
Botoșani
16:56, 15 aprilie 2024
temperature icon 30°C
nori împrăștiați
Humidity 30 %
Wind 16 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 31 Km/h
Clouds Clouds: 40%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:23
Sunset Sunset: 19:02

Ultimele Știri

CENTRUL MILITAR JUDEȚEAN BOTOȘANI A PROMOVAT PROFESIILE MILITARE ÎN ȘCOLILE DIN BOTOȘANI

16 februarie 2024 | Social - Educatie

Cu ocazia „Zilei Centrelor Militare”, sărbătorite în data de 17 februarie, Centrul Militar Județean Botoșani „General Gheorghe Avramescu” reprezentat de comandat locotenent-colonel Ovidiu Damian, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, reprezentat de domnul inspector școlar general, prof. Bogdan Gheorghe SURUCIUC au organizat, în perioada 13-14 februarie 2024, evenimentul „Ziua Porților Deschise”.
Obiectivele activităților au fost: prezentarea ofertei educaționale și profesionale a Ministerului Apărării Naționale, modul de înscriere și procedurile în vigoare de admitere în instituțiile militare de învățământ, prezentarea de către elevii și studenții instituțiilor militare de învățământ a unor aspecte de activitate specifică, prezentarea tipurilor de misiuni executate de militarii români în teatrele de operațiuni, precum și activitățile zilnice ale acestora, prezentarea de tehnică și armament din dotarea unităților militare, distribuirea materialelor promoționale.
În acest sens, personalul Biroului informare-recrutare, împreună cu elevi și studenți din instituțiile militare de învățământ, au desfășurat activități de promovare a ofertei educaționale și profesionale a Ministerului Apărării Naționale, pentru învățământul liceal, postliceal și universitar militar. Acestora li s-au alăturat și militari din cadrul forțelor terestre și forțelor aeriene cu materiale și tehnică specifică.
La activitățile de promovare a profesiei militare au participat 479 de elevi din clasele a VII-a, a VIII-a , a XI-a și a XII-a, din următoarele unități de învățământ:
Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani,
Colegiul Național „A.T. Laurian” Botoșani,
Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani,
Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Botoșani,
Liceul de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani,
Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Botoșani,
Școala Gimnazială Nr. 17 Botoșani,
Școala Gimnazială Nr. 13 Botoșani,
Școala Gimnazială Nr. 12 Botoșani,
Școala Gimnazială Nr. 11 Botoșani,
Școala Gimnazială Nr. 17 Botoșani,
Școala Gimnazială Nr. 2 Botoșani,
Școala Gimnazială Nr. 1 Dobârceni,
Școala Gimnazială Nr. 1 Știubieni.

„Directorii unităților de învățământ, consilierii educativi și profesorii diriginți au contribuit la îmbogățirea experiențelor în ceea ce privește dezvoltarea personală și creșterea profesională a elevilor, precum și la consolidarea imaginii Armatei Române și a instituțiilor de învățământ militare.” a declarat domnul profesor Bogdan Gheorghe SURUCIUC, inspector școlar general.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri