Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Începând cu data de 11 septembrie Centrul de plasament „Prietenia” SE ÎNCHIDE!

10 septembrie 2020 | Social - Educatie

Începând cu data de 11 septembrie Centrul de plasament „Prietenia” se va închide. Conform Strategiei Naționale pentru Protecția și Promovarea Drepturilor Copilului 2014 – 2020, centrele de plasament de tip clasic, vechi, trebuie să fie închise până la 31 decembrie 2020 cu excepția instituțiilor care fac obiectul unui contract / convenții de finanțare ce își propune închiderea instituției vechi și dezvoltarea unor alternative de tip familial pentru copiii aflați în situații de risc social.

În Centrul de plasament „Prietenia” au fost cazate 50 de fete cu vârste între 5 și 25 de ani. Cazurile copiilor au fost atent reevaluate și au fost stabilite, pentru fiecare fată în parte, măsuri de protecție la asistent maternal sau intr-un apartament din subordinea direcției.

Fetele au fost trasferate sau inscrise la scoli cât mai apropiate de noile case astfel încât trecerea în sistemul de tip familial să se realizeze cât mai adecvat.

Situația individuală a fiecarui salariat a fost analizată de o comisie mixtă din care au facut parte și reprezentanți ai conducerii Sindicatului Impact fiind identificate soluții in functie de calificare, experiență și de nevoile instituției. Un număr de 21 de salariați au fost repartizați pe posturile vacante din alte centre din subordinea DGASPC Botoșani.

,,Închiderea acestui centru este un pas important pentru că de acum fetele vor trăi ca intr-o familie. În structura DGASPC Botosani mai avem Centrul de plasament din Pomârla cu 26 de copii și Centrul de plasament din Trușești cu 28 de copii, care se află in proces de închidere prin proiecte de construcție de case tip familial, cu diferite surse de finanțare. Ne dorim ca până la sfârșitul anului 2021 copiii din aceste două centre să fie mutați in noile case.,, a declarat Dan Șlincu, directorul DGASPC Botoșani.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri