Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

O nouă medalie internaţională pentru Tudor Cardaş

27 iulie 2020 | Social - Educatie

Laurianul Tudor Cardaş a obţinut zilele trecute medalia de bronz la un concurs internaţional de matematică de talia olimpiadei internaţionale. Talentatul matematician botoşănean a reprezentat România alături de alţi 7 tineri liceeni, după cele două zile de concurs aceştia fiind medaliaţi cu toţii.
„Cyberspace Mathematical Competition 2020” a alăturat on-line echipele a 75 de ţări, practic loturile ce ar fi participat la Olimpiada Internaţională de Matematică, dacă aceasta nu ar fi fost anulată de pandemie.
Tinerii au obţinut punctaje frumoase, în urma cărora echipa României s-a clasat pe locul 5, ca punctaj total şi pe locul 7, ca medie a punctajelor individuale, fiind întrecută doar de China, Rusia, S.U.A., Korea, Singapore şi Vietnam.
Concursul s-a desfăşurat între 12 şi 14 iulie şi a fost organizat în premieră de „American Mathematics Competitions” (AMC), în parteneriat cu „Art of Problem Solving” (AoPS), pentru a-i ţine pe tinerii matematicieni ai lumii în priză, chiar dacă pandemia a oprit competiţiile tradiţionale internaţionale.
Rezultatele românilor, trei medalii de aur, două de argint şi trei medalii de bronz, sunt cu atât mai mult lăudabile cu cât tinerii nu au beneficiat, ca în alţi ani, de stagii de pregătire coordonate în loturi şi nici de concursuri şi olimpiade organizate în lunile anterioare. Tinerii s-au pregătit singuri şi au demonstrat că România are printre cei mai mari matematicieni din lume.
Tudor Darius Cardaş este elev al Colegiului Naţional „A.T.Laurian” din Botoşani, trece în clasa a XII-a şi a primit anul trecut distincţia de „Cetăţean de onoare al Municipiului Botoşani”, după performanţele reuşite anii trecuţi în competiţii internaţionale cu lotul român de matematică. (foto – cei opt medaliaţi ai României, în a doua zi de concurs)

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri