VIDEO/FOTO Campioana Olimpică, Simona Radiș a ajuns acasă, la Avrameni

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Una dintre cele mai mari canotoare din lume, botoșăneanca Simona Radiș, s-a întors acasă, în comuna Avrămeni, unde astăzi a fost așteptata de comunitate cu covor roșu, steaguri tricolore, flori, paine si sare. Si un echipaj de politie, care i-a cerut…medalia la control.

Simona Radiș a cucerit prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de al Tokyo, în barca de dublu vâsle feminin, alături de suceveanca Ancuța Bodnar. Cu palmele pline de bătături, după o pregătire asiduă, cu seriozitate și încredere în forțele proprii.

Canotoarea, în vârstă de 22 de ani, fost descoperită, în urmă cu 8 ani, de antrenorul George Bulie de la Clubul Sportiv Botoșani, acolo unde s-a pregătit până a plecat la Steaua București, unde este legitimată și în prezent. De atunci urcă mereu pe podium și reprezintă cu onoare România. Succesul de la Tokyo vine după ani grei de muncă, în care familia a susținut-o și încurajat-o pe drumul ei spre performanță.

Simona Radiș este exemplu că și copiiii de la sate reușesc. Trebuie doar să își dorească asta. Iar Simona este deteminată să cucerească noi podiumuri, pentru a îmbogăți palmaresul său impresionant și pentu a-și completa colecția de medalii.

Saptamana viitoare, Simona se întoarce la Navodari, unde se va pregati pentru Campionatul european de seniori, apoi pentru Olimpiada de la Paris, din 2024.

FOTO

(Visited 2.471 times, 1 visits today)