VIDEO/FOTO Satul Buhăceni se poate mândri cu un nou și modern CĂMIN CULTURAL

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Un proiect așteptat de comunitatea din satul Buhăceni, comuna Trușești, a fost construit de la zero la inițiativa administrației locale.

Căminul cultural, ridicat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, a fost început în anul 2019.

Investiția, în valoare de aproape 1 milion de lei, a fost recepționată, marți, de autoritatea locală, în prezența președintelui Consiliului Județean, Doina Federovici și a reprezentanților CNI.

Inițiativa primarului Petru Grișa Ailenei, de a construi și dota și în satul Buhăceni un lăcaș de cultură, nu este întâmplătoare. Este cunoscut interesul edilului pentru tradițiile populare, el fiind cel care a înființat Ansamblul “Flori de Busuioc” și care a susținut organizarea Festivalului cu participare națională.
În satul autentic românesc, oamenii au fost mereu uniţi în jurul tradiţiilor şi valorilor populare.

Căminul va oferi tinerilor și celor care doresc să se afirme posibilitatea să se pregătească pentru concursurile la care participă și la care reprezintă comuna cu cinste.

Pentru orice localitate, căminul cultural este locul în care satul românesc își păstrează valoarea, tradițiile și moștenirea culturală, prin oamenii care îl însuflețesc și prin cei care au grijă ca satul să rămână o vatră a culturii.

(Visited 1.253 times, 1 visits today)