Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Deputat PSD Răzvan Rotaru: „Mediul de afaceri și toți angajații au nevoie de măsuri urgente, nu de sfaturi și de promisiuni!”

17 martie 2020 | Politica

Parlamentarul PSD Botoșani, Răzvan Rotaru a anunțat astăzi că nu a văzut nicio măsură concretă pentru antreprenorii românii și întreprinderile mici și mijlocii în decretul semnat de președintele Iohannis, care prevede doar lucruri generale pentru mediul de afaceri din țara noastră.

„PSD a prezentat public primul plan pentru sprijinirea oamenilor de afaceri din toate domeniile de activitate, dar și soluții pentru susținerea angajaților! PSD a solicitat Guvernului să ia urgent măsuri sanitare, economice și sociale pentru a oferi suport mediului de afaceri și pentru a acorda facilități cetățenilor care au credite! PSD e un partid responsabil și a cerut guvernului încă de săptămâna trecută să asigure gratuit medicamente, materiale sanitare și echipamente medicale pentru prevenirea coronavirusului, prin intermediul medicilor de familie. După votul de învestitură de sâmbătă, PNL e obligat să ia măsuri rapide pentru protejarea sănătății românilor!”, a declarat Răzvan Rotaru.

Deputatul social-democrat a primit mai multe memorii de la oameni de afaceri care sunt disperați pentru că nu au văzut nicio măsură reală și concretă luată de Guvernul Orban pentru acordarea de sprijin în următoarele luni.

„Sănătatea românilor și siguranța lor, soluțiile simple pentru problemele cu care se confruntă deja mediul de afaceri românesc nu mai au timp de bâlbele guvernului! Situația este critică. Nu mai este timp de pierdut! Toți românii așteptau ca premierul Orban să anunțe un plan de acțiuni concrete pentru protejarea cetățenilor și pentru realizarea cât mai repede a testării COVID-19. Antreprenorii români așteptau ca premierul Orban să prezinte deja măsurile clare și concrete ce vor fi adoptate pentru a proteja locurile de muncă și mediul de afaceri românesc. Toată societatea aștepta ca Guvernul lui Iohannis să adopte măsuri, nu doar sfaturi despre cum să mergem pe stradă și despre ce ar trebui să facă alții, oricine altcineva mai puțin Executivul. Cu siguranță, din vila cu piscină din Primăverii, lucrurile se văd roz, dar pentru românii normali, pentru angajați și angajatori, pentru cei tineri sau pentru cei în vârstă lucrurile nu sunt așa. Dimpotrivă!”, a subliniat deputatul botoșănean.

Măsurile propuse de PSD pentru populație sunt: opțiunea suspendării pentru 3 până la 6 luni a plății ratelor bancare; înghețarea prețurilor la utilități: gaze, energie, telefon, cablu și internet pe o perioadă de 3 până la 6 luni.

Măsurile propuse de PSD pentru firme sunt: acordarea unui șomaj tehnic, achitat de stat în proporție de 75%, pe o perioadă determinată; rambursarea TVA și a concediilor medicale restante; amânarea plății CAS și CASS pentru firmele din domeniile de activitate afectate și stabilirea prin criterii clare a acestor domenii; implementarea de către BNR a unei scheme de credite, cu dobândă fixă și subvenționată, de 1 miliard de euro, astfel încât băncile comerciale să fie obligate să acorde IMM-urilor credite, cu o dobândă de maximum 3% pe an, în lei, pe o perioadă între 3 ani si 10 ani, pentru noi investiții și capital de lucru; demararea de urgență a demersurilor pentru atragerea fondurilor europene disponibile pentru combaterea efectelor economice cauzate de pandemie. Comisia Europeană a anunțat deja că va pune la dispoziție 37 de miliarde de euro.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri