Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Dan Deleanu: „Ministrul liberal al Mediului, Apelor și Pădurilor a fost pe furiș la Botoșani să facă poze cu activul de partid și ATÂT! ”  

23 iunie 2020 | Politica

Fostul subsecretar de stat la Ministerul Apelor și Pădurilor, Dan Deleanu, este indignat de vizita ministrului liberal al Mediului și care nu s-a finalizat cu niciun rezultat pentru investiția de interes național de la Vârfu Câmpului, de investițiile împotriva inundațiilor și nici cu cele pentru reconstrucțiile ecologice forestiere.

Am constatat că domnul ministru Alexe, care este din Iași, s-a ferit de ochii botoșănenilor și a făcut o vizită pe furiș la Botoșani pentru a bifa o delegație în teritoriu într-o perioadă în care o parte din țară este la propriu sub ape. Câteva poze cu amicii de partid și în rest nimic! Ce se întâmplă cu proiectul amenajării complexe de la Vărfu Câmpului, unde bugetul alocat în 2019 s-a redus la o treime, cu proiectul de reducere a riscului la inundații în valoare de 11 milioane de euro pentru lucrările hidrografice din bazinul râului Jijia, demarat de guvernarea PSD? Care este situația cu investițiile lansate de PSD pentru amenajările hidrografice de prevenire a inundațiilor din zonele Coșula-Copălău-Cristești și Șendriceni-Dorohoi și executate în proporție de 70%? Când se finalizează împăduririle în cele cinci zone din județ finanțate de Guvernul PSD? Au rămas întrebări fără răspuns din partea Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe”, a declarat Dan Deleanu.

Fără răspuns din partea ministrului au rămas și proiectele pentru prevenirea inundațiilor și pierderii teritoriului național de pe Prut din zonele Hudești și Păltiniș, unde erau alocate fonduri de peste 11 milioane de lei, acestea dispărând cu totul sub actuala guvernare.

Un lucru confirmat de ministru, acela că în perioada 2018-2019 s-au făcut progrese uriașe în comparație cu ultimii 30 de ani – când lucrările la acumularea de la Vârfu Câmpului, care va asigura resursa de apă pentru 300000 de botoșăneni, au stagnat – reprezintă o recunoaștere clară a performanței guvernării PSD. Acesta nu a pomenit însă nici un cuvânt despre reactualizarea obligatorie a studiului de fezabilitate – care ar fi trebuit finalizată în ianuarie 2020 – și de avizele de ANPM, instituție aflată în subordinea domniei sale și care ar fi trebuit emise până la mijlocul lunii martie 2020. Domnule ministru, județul Botoșani riscă să rămână în 3-4 ani fără apă potabilă! Guvernați, nu mai mimați!”aconchis fostul subsecretar de stat.

Miniștrii liberali și-au făcut un obicei din a vizita județul Botoșani pentru a face poze de grup și a transmite comunicate de presă în care să se laude unii pe alții și …nimic mai mult! 

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri