Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

România & Europa la feminin cu reprezentanți ai botoșănenilor

5 martie 2020 | Politica

Peste 55% din populația României este alcătuită din femei. Deși procentul este în continuă creștere, prezența doamnelor în funcții publice rămâne una deficitară. În momentul de față, în România, doar 5% dintre primari și 20% dintre parlamentarii aleși sunt femei. Statisticile nu arată cu mult mai bine nici în ceea ce priveşte mediul de business, unde avem puțin peste 35% acționariat feminin, iar violența asupra femeilor sau prejudecățile cu privire la „tipul” de meserii şi de activități pe care acestea ar trebui să le aibă persistă la cote alarmante atât în România, cât şi în alte state membre ale Uniunii. 

Schimbarea mentalităților se va putea face doar dacă fiecare dintre români va conștientiza cât de nociv este acest mod de gândire și la ce tragedii duce această tolerare a sexismului, misoginismului și discriminării de gen. 

În acest context, Ramona Strugariu, membră a Parlamentului European din partea Alianței USR PLUS (Renew Europe), organizează pe 7 martie conferința România & Europa la feminin, un eveniment complex care va aduce la București oficiali europeni, europarlamentari, reprezentanți ai mass-mediei, societății civile și mediului de business. Și Botoșaniul va fi implicat în organizarea evenimentului, unul dintre co-moderatorii întâlnirilor urmând să fie Magda Oleniuc, președintele PLUS Botoșani. 

Evenimentul va avea loc și pentru că la nivel european, Comisia Von der Leyen a evocat în repetate rânduri necesitatea adoptării unor reforme structurale care să conducă la o îmbunătățire rapidă a egalității de gen, în toate cele 27 de state membre.

Evenimentul din București va include o conferință de deschidere în care oameni de succes, care demonstrează prin exemplul propriu că singurele limite profesionale sunt cele pe care ni le auto-impunem, vor participa la un panel comun despre leadership-ul feminin, privit dincolo de incluziune socială sau discriminare de gen. Printre aceștia sunt Fabienne Keller – membră a Parlamentului European, fost senator al Franței (2004-2019) și fost primar al Strasbourg-ului (2001-2008), Irina von Wiese – membră a Partidului Liberal Democrat din Marea Britanie, fostă membră a Parlamentului European, înainte de Brexit, Anca Paliu Dragu – ministru al Finanțelor Publice în Guvernul Dacian Cioloș, dar și Oana Țoiu – membră a Comitetului executiv Alianța USR PLUS – Politici Publice, Fatma Ruxandra Yilmaz – Expertă în politici pentru egalitate de șanse, gen și minorităti, sau Nansi Lungu – Fondator al Behavioral Insights Team, coordonator al Departamentului pentru Psihologia Consumatorului în cadrul Bitdefender. 

Mesele rotunde tematice vor aborda o serie de subiecte din marea temă a eventului, dar și modalități prin care organizațiile pot interveni, co-moderatoarele asigurându-se că dezbaterile vor genera propuneri de soluții concrete la problemele abordate.

”Cum primăvara vine tot timpul cu vești bune, împărtășesc cu voi bucuria de a participa în calitate de co-moderator la evenimentul “Romania & Europa la feminin” organizat de Ramona Strugariu. Îți mulțumesc, Ramona, pentru invitație! Vă aștept cu drag la eveniment.”, este invitația lansată tuturor celor interesați de Magda Oleniuc, președintele PLUS Botoșani. 

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri