Cele mai citite

loader-image
Botoșani
15:30, 20 aprilie 2024
temperature icon 14°C
cer acoperit de nori
Humidity 46 %
Wind 21 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 19 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:14
Sunset Sunset: 19:09

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Raluca Olaru, TRIPLA medaliată cu AUR la Campionatele Mondiale de haltere: „”Mă simt bine. Este o realizare destul de mare pentru mine, de fapt e cea mai mare”

2 iunie 2021 | Video

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

După ce în luna aprilie a cuccrit o medalie de aur şi una de bronz la Campionatul European de Haltere pentru seniori, Raluca Olaru, sportiva legitimată la Clubul Sportiv Botoșani a obținut săptămâna trecută 3 medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere pentru juniori de la Taşkent (Uzbekistan) – Competiție de Calificare Olimpică Tokyo-2020.

Raluca a câștigat aurul la stilul smuls cu 98 de kilograme, la aruncat cu 116 kilograme și la total cu 214 kilograme!

„Mă simt bine. Este o realizare destul de mare pentru mine, de fapt e cea mai mare. La europene am luat o medalie de aur, la stilul smuls și un bronz la total. La mondiale am luat trei medalii de aur, a fost puțin mai simplu acolo. Am muncit la fel de mult, dar concurența a fost mai mică. Urmează europenele unde sper să fie tot locul întâi”, declară Raluca Olaru, triplă medaliată cu aur la mondiale.

România participat la Mondialele de juniori cu patru sportive, dintre care două de la CS Botoșani și a încheiat competiția cu nouă medalii: trei de aur, patru de argint și două de bronz. Cinci medalii, mai bine de jumătate din palmaresul României, au fost aduse de cele două botoșănence: Raluca Olaru (trei medalii de aur) și Andreea Cotruța (două medalii de bronz). Ambele sunt antrenate de Mircea Flămînd.

„O realizare deosebită, niște rezultate muncite în decursul a șase-șapte ani de zile. Raluca este cea mai valoroasă sportivă în momentul de față, urmată de cealaltă sportivă a noastră care a luat două medalii de bronz la aceste campionate mondiale, la categoria de 55 kg. Mai avem sportivi valoroși, sperăm să le calce pe urme și poate cu timpul, prim muncă, să luăm medalii de aur la seniori și medalii la olimpiada”, declară Mircea Flămând, antrenorul de haltere.

Acesta este cel mai bun rezultat din istoria clubului, spune directorul adjunct Andrei Amos.

„Aceste rezultat la Campinatele Mondiale, triplă campioană mondială, este cel mai bun rezultat din istoria clubului”, declară Andrei Amos, directorul CS Botoșani.

Pentru a păstra sportivele la Botoșani, Clubul caută sponsori care să susțină performanța.

„Ajung sportivii la o anumită vârstă, unde, cerințele sunt mult mai mari, cum este și cazul Ralucăi. Noi avem o oferta limitată și conform legii putem să-i oferim o anumită sumă. Din această cauza doresc să contactez niște agenți economici puternici, să încercăm să încheiem un contract de sponsorizare pentru această sportivă, că să o putem păstra la Botoșani”, declară Andrei Amos, directorul CS Botoșani.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri